Wat is er nou heerlijker dan de geur van speculaas?
Dit feestelijke appelcrumble-ontbijtje is verrijkt met speculaaskruiden en is een lekkere traktatie tijdens de koude en donkere ochtenden in de winter. Je kunt het trouwens ook goed eten als een gezond dessert :) Heb je zin in een ontbijtje (of toetje) dat je hele huis vult met de warme geur van speculaas? Probeer dan deze heerlijke crumble!
Ingrediënten (2 porties)
2 biologische appels
100 gram havervlokken (grof)
50 gram amandelmeel + 1 el extra
40 gram ghee (of roomboter + een beetje extra om de ovenschaal in te vetten)
2 el pompoenpitten
2 el witte amandelen (grof gehakt)
1/2 tl kaneel
1/ tl speculaaskruiden
Snufje zout
Optioneel: snufje vanillepoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snijd de appels in kleine blokjes. Meng deze in een kom met de kaneel.
Vet de ovenschaal in met een beetje ghee of roomboter. Verspreid de appelblokjes over de bodem van de schaal.
Bereid de crumble: Meng in een grote kom de havervlokken, speculaaskruiden, pompoenpitten en gehakte amandelen. Voeg de ghee of roomboter toe en kneed het geheel met je handen tot een kruimelig deeg.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de appels.
Bakken: Zet de schaal in de oven en bak de crumble in 25-30 minuten goudbruin.
Geniet er van!
Liefs Kim
Comments