Een heerlijk ontbijt voor in de herfst en winter. De zoete smaak van de appel gaat perfect samen met boekweit. Met dit stevige en verwarmende ontbijtje kom je de herfst en winter wel door :)!
Ingrediënten:
100 g boekweitmeel
300 ml amandelmelk
2 eieren
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel kardemompoeder
1 appel, in dunne plakjes gesneden
Snufje zout
Olie of boter om in te bakken
Zo maak je het:
Meng in een grote kom het boekweitmeel, kaneel, kardemompoeder en een snufje zout.
Klop de eieren los in een aparte kom en meng met de amandelmelk.
Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed door elkaar tot een glad beslag.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olie of boter.
Leg een paar schijfjes appel in de pan en bak ze kort tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 1-2 minuten.
Schenk dan een portie beslag over de appeltjes in de pan en bak de pannenkoek totdat de bovenkant droog begint te worden. Draai voorzichtig om en bak de andere kant nog 1-2 minuten.
Rol de pannenkoeken voorzichtig rond of vouw ze dubbel. Serveer de met je favoriete toppings, zoals een scheutje ahornsiroop en een paar noten!
Geniet er van!!
Tip! Snijd de appel niet te dik maar zo dun mogelijk anders vallen ze uit de pannenkoek tijdens het draaien.
Comments