Zomerse salade van gierst met peulvruchten

Bijgewerkt: 15 dec 2019

Onze moestuin staat er momenteel vol van, peultjes en sugar snaps! Echt een zomerse groenten dus tijd voor een recept met peulvruchten.

Verse peulvruchten zijn een mooie bron van eiwitten. Ik eet zelf voor een groot gedeelte vegetarisch, af en toe wel een lekker stukje vis, nauwelijks vlees. Vooral omdat ik merk dat mijn lijf daar beter op reageer en ik dus lekkerder in mijn vel zit. Verse peulvruchten zoals snijbonen, peultjes en tuinbonen zijn een mooie bron van eiwitten (en dus ook een goeie vlees vervanger ). Wist je dat het goed is om bij je verse peulvruchten een graansoort te eten? Door deze combi wordt de beschikbaarheid van eiwitten uit je voeding groter en volwaardiger!


Deze heerlijke zomerse salade bevat gierst. Gierst zien we steeds vaker op het menu staan. Het heeft een relatief hoog gehalte aan eiwitten, is rijk aan mineralen zoals magnesium en ijzer en is glutenvrij. Een heerlijk zomers gerecht die je zowel koud als (lauw)warm kunt eten. Ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen naar werk of strand :)! Dit recept kun je gebruiken als bijgerecht. Eet hierbij nog een groente soort ( bijvoorbeeld gestoomde broccoli) of een frisse salade, en je hebt een volwaardige maaltijd samengesteld.
Ingrediënten voor 2 personen: