top of page

Verwenontbijtje: pannenkoeken met kokos & banaan

Bijgewerkt op: 17 jul.




Pannenkoeken zijn gewoon altijd een goed idee, toch?! En met de juiste ingrediënten kunnen ze ook nog eens een gezonde optie zijn. Misschien niet iets om dagelijks te eten maar wel om jezelf af en toe lekker te verwennen met een verwenontbijtje die echt zo slecht nog niet is! Deze pannenkoeken zijn erg lekker & gezond en door de kokosrasp krijg je ook nog extra vezels binnen.


 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 eieren

  • 1 grote rijpe bananen

  • 3 eetlepels kokosrasp

  • 1 tl wijnsteenbakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • handje walnoten

  • snufje zout

  • kokosolie (liefst extra vierge)


Zo maak je het:


Prak de banaan tot een puree op een bord of snijplank.


Kluts de eieren en voeg de banaanpuree en kokosrasp toe. Meng dit tot een egaal geheel. Voeg de kaneel, bakpoeder en een snufje zout toe.


Verhit een wat kokosolie in de koekenpan.


Schenk een klein beetje beslag van ongeveer 2 eetlepels in de koekenpan en bak de pannenkoeken voor 2-3 minuten ( totdat de bovenkant wat droger is geworden). Draai dan voorzichtig om met een spatel en bak ook de andere kant een paar minuten totdat ze lichtbruin zijn.


Leg de pannenkoeken op een bord en garneer met de overige kokosrasp en de walnoten. Optioneel kun je nog een klein beetje ahornsiroop erover heen schenken.


Geniet er van!


Comments


bottom of page