Hou je van een lekkere boterham en wil je deze eens beleggen met groenten? Probeer dan zeker eens deze simpele maar lekkere spelttoast! De toast gecombineerd met knoflook, avocado en spinazie geeft een hele lekkere bite.
Ingrediënten voor 2 boterhammen
2 desemboterhammen (liefst spelt)
1 avocado
1 teentje knoflook
Handje kiemgroenten ( bv broccoli, prei, radijs )
Chiliflakes
1/2 theelepel appelciderazijn
Peper/zout
Olijfolie
Optioneel: wat spinazieblaadjes & kiemgroenten
Zo maak je het
Besprenkel de boterhammen met een klein beetje olijfolie.
Rooster de boterhammen in een pan of in de oven voor een paar minuten.
Ondertussen prak je de avocado tot een spread. Voeg hier een snufje chiliflakes, ½ theelepel azijn, en eventueel wat peper en zout.
Snijd de knoflook door midden en wrijf de geroosterde boterhammen in met 1 helft van het teentje.
Smeer de boterhammen in met de avocadospread en versier ze met de kiemgroenten en eventueel spinazie.
Comments