top of page

Verwarmende winterse groentesoep

Terwijl ik dit recept aan het schrijven ben is het lekker koud buiten. Eindelijk zo'n heerlijke zonnige maar koude winterdag! Als het zo koud is wil je het natuurlijk lekker warm hebben. Kacheltje wat hoger en dikke truien aan :). Maar je kunt jezelf ook van binnenuit verwarmen. Wat je tot je neemt kan namelijk ook een verwarmend of juist verkoelend effect hebben op je lichaam. Met dit heerlijke soepje verwarm je je lichaam van binnenuit en voed je je lichaam met de beste voedingsstoffen van moeder natuur :). Een kopje vol met zelfliefde!





Ingrediënten


+/- 5 stuks winterpeen

1 zoete aardappel

1 stengel bleekselderij

1 ui

1 teentje knoflook

Stukje verse gember (+/- 5 cm)

Water

2 tl appelazijn

1 el groentebouillon of 1-2 blokjes (biologische)

Peper en zout

 

Voor de topping

1 el pompoenpitten per persoon

1 el roomboter

½ tl dragon (salie kan ook)



Zo maak je het:


1.Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook in kleine stukjes.


2.Verwarm een soeppan op laag vuur. Zodra de pan warm is voeg je een scheutje olijfolie toe en de gesneden ui en knoflook. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.


3. Rasp en snijd ondertussen de winterpeen in stukjes. Schil de zoet aardappel en snij in gelijke stukjes en snijd de bleekselderij klein. Snijd de gember in klein stukjes.


4.Voeg alle gesneden groenten en gember toe bij de ui en knoflook en bak ongeveer 10 min mee. Roer ook hier regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Door het bakken krijg je een extra lekkere smaak aan de soep!


5.Voeg vervolgens water met bouillon toe aan de groenten net zoveel tot dat de groenten onder water staan. Je kunt later altijd nog meer toevoegen als je de soep te dik vindt. Voegen tevens de appelazijn toe. Breng de soep aan de kook en laat vervolgens op laag vuur zachtjes door pruttelen totdat de groenten gaar zijn (15-20 min).


6. Maak ondertussen de topping. Rooster de pompoenpitten op laag vuur totdat ze lichtbruin verkleuren. Voeg er dan een 1el roomboter toe en een ½ tl dragonkruiden laat dit nog 1 minuutje samen smelten.


7. Pureer de soep met een staafmixer (voeg eventueel nog een beetje water toe als je hem te dik vindt.) Voeg naar behoefte nog wat zout en peper toe.


Serveer de soep in een kom en verdeel de topping over de soep. Brokkel als laatst nog verkruimelde stukjes feta toe.

 

Eet smakelijk!

 

 

bottom of page