top of page

Boterbonen spread met artisjok

Bijgewerkt op: 17 jul.


Deze heerlijke bonenspread is echt een feestje op een geroosterde boterham. Heerlijk zacht en romig van smaak en lekker voedzaam! En binnen 10 minuten gemaakt :)





 

Dit heb je nodig:


Boterbonenspread met artisjok

 

1 blik biologische boterbonen

1 eetlepel witte amandelpasta (of tahin)

1 knoflookteentje

1 tl citroensap

+/- 100  gram gegrilde artisjok uit pot (of naar behoefte)

4 el olijfolie

Peper en zout

 

Topping:

1 rode ui

Pijnboompitten

Balsamico creme (optie)



Zo maak je het:

  1. Begin met het maken van de uien. Snijd de uien in halve ringen.

  2. Verwarm een koekenpan met olijfolie (of roomboter). Voeg de uien toe en bak ze een paar minuten totdat ze een beetje crispy worden.

  3. Maak ondertussen de bonenspread. Spoel de bonen eerst goed schoon. Doe daarna alle ingrediënten in een keukenmachine en mix het tot een glad geheel. Voeg naar behoefte peper en zout toe.

  4. Rooster de pijnboompitten.

 

Serveer de bonenspread in een schaaltje of op een klein bordje. Verdeel de uien en pijnboompitten over de spread en besprenkel met wat balsamico creme.




 


Comments


bottom of page