top of page

Limabonen spread met gekarameliseerde ui

Bijgewerkt op: 17 jul.

Deze heerlijke limabonen spread met gekarameliseerde ui is echt een feestje in je mond en voor je lichaam! Lekker voor op brood, met een toastje of bij een salade.


Limabonen spread met gekarameliseerde ui



Ingrediënten

  • 1 pot limabonen (400 gram )

  • 1 knoflook

  • 1 el tahin

  • scheutje olijfolie

  • klein kneepje citroensap

  • 1 tl komijn OF 1 tl tijm

voor de uien:

  • 2 grote uien, gehalveerd en in dunne ringetjes gesneden

  • scheut olijfolie of eetlepel roomboter



Zo maak je het!

  1. Begin met het maken van de gekarameliseerde uien. Snijd de uien in halve ringen

  2. Verwarm een koekenpan met olijfolie (of roomboter). Voeg de uien toe en bak ze voor een lange tijd op laag vuur (30-40 minuten). Het is belangrijk dat ze niet teveel aanbakken dus het is handig om regelmatig met een pollepel er door heen te gaan.

  3. Maak dan ondertussen de bonenspread. Spoel de bonen eerst goed schoon. Doe daarna alle ingrediënten in een keukenmachine en mix het tot een glad geheel. Kies je kruiden naar keuze en voeg naar behoefte peper en zout toe.

  4. Zodra de uien klaar zijn voeg dan de helft van de uien toe aan de spread in de keukenmachine en maal nogmaals tot een glad geheel.

  5. Afhankelijk waar je de spread voor gebruikt maar de overige uien kun je gebruiken als garnering over de spread of gebruik het in een salade.




Comments


bottom of page