Romige soep met kokosmelk en zoete aardappel



Niets is lekkerder dan een warme kop soep op een regenachtige of koude dag!


Je houdt ervan of niet maar ik ben echt GEK op zoete aardappel en eet ze een paar keer in de week. Vooral door soep vind ik ze erg lekker want je krijgt er zo’n lekkere stevige en romige soep van. Ze zitten vol met gezonde voedingsstoffen dus prima om lekker mee te variëren. Ik stop ze ook vaak in curry's, ook erg lekker! Zoete aardappels bevatten wel fructose maar door de combinatie met kokosmelk en andere groenten heeft het al minder effect op je bloedsuikerspiegel!



 


Ingrediënten voor 1 liter soep:


  • +/- 400 gr zoete aardappels

  • 1 courgette

  • 1 ui

  • 2 teen knoflook

  • 1 tl gember

  • 1 tl kurkuma

  • 1 el tamari

  • 750 ml- 1liter bouillon (neem wat minder als je een dikke soep wilt)

  • 200 ml kokosmelk


Zo maak je het:


Snipper de ui en pers de knoflook uit. Schil de zoete aardappels en snijd de aardappel en courgette in gelijke stukken.


Verhit 1 eetlepel kokosvet in een pan en bak de ui en knoflook voor een paar minuten.

Voeg dan de gember, kurkuma en stukjes courgette toe en roer goed door elkaar.


Na 5 minuten voeg je de zoete aardappel en de bouillon toe. Kook in ongeveer 10 – 15 minuten de aardappels gaar. De laatste paar minuten voeg je de kokosmelk en tamari toe.


Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een glad geheel.


Schenk de soep in een kom en geniet van deze heerlijke soep!