Ik ben echt dol op pesto! Ik gebruik het in veel gerechten zoals pasta’s, salades, door gegrilde groenten, in soep of op een toast. Het is een simpele, gezonde en lekkere manier om je gerechten een boost te geven. Erg lekker om ook af en toe te variëren in kruiden. Vervang de basilicum bijvoorbeeld eens door koriander of rucola. Of vervang de pijnboompitten eens door walnoten of hazelnoten.
Ingrediënten:
40 gram basilicum
30 gram Geitenkaas (belegen)
1 teentje knoflook
25 gram pijnboompitten
Citroensap
Olijfolie (extra vierge)
Peper en zout
Zo maak je het:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen op een stukje keukenpapier.
Snijd de knoflook fijn.
Mix met een staafmixer (in een hoge kom) eerst de basilicum met de geitenkaas, knoflook en een scheutje olijfolie. Voeg geleidelijk wat olijfolie toe totdat het smeuïg is.
Voeg dan als laatst de pijnboompitjes en een heel klein beetje citroensap toe en mix alles kort.
Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Bewaar de pesto in een afgesloten potje met een laagje olijfolie in de koelkast.
Commentaires