In een mum van tijd heb je deze heerlijke groentespread gemaakt! Heerlijk voor op brood of in een wrap met groenten.
De supermarkten liggen tegenwoordig vol met kant en klare (groente) spreads maar helaas zijn hier vaak allerlei e-nummers aan toegevoegd. Zonde want het is wel erg lekker en voedzaam! Gelukkig kun je ze ook heel eenvoudig zelf maken zoals deze heerlijke paprikaspread die je in een mum van tijd klaar hebt!
Groentespread van paprika & pijnboompitten
Ingrediënten:
1 pot biologische gegrilde paprika's (190 gram)
40 gram pijnboompitjes
optioneel 1 tl tijm
peper & zout naar behoefte
Zo maak je het!
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan (zonder olie) op laag vuur totdat ze lichtbruin zijn. Schud ze tussendoor goed door elkaar zodat ze egaal geroosterd worden.
Ondertussen laat je de paprika's uit pot goed uitlekken in een vergiet.
Voeg dan alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Je kunt zelf kiezen of je de spread een beetje grof wilt of dat je het helemaal glad maakt!
Bewaar de spread maximaal 3 dagen in een afgesloten potje in de koelkast.
Variatie tip: Vervang de pijnboompitjes door zonnebloempitten
Geniet er van!
Comments