Kruidige & zoetige pompoenspreads

Bijgewerkt: 15 dec 2019

Heerlijk, het is weer pompoenentijd! Ik ben er gek op :). En velen van jullie waarschijnlijk ook. Heerlijk om soep mee te maken, lekker in stoofgerechten of gegrild uit de oven. Je kan er echt van alles mee!


Omdat ik groentespreads een makkelijke en lekkere manier vind om extra groenten te eten wilde ik deze ook graag een keer maken met pompoen. Spreads zijn heerlijk op je boterham of cracker maar kan ook lekker zijn bij je groenten of salades. Of om in te dippen met een stukje komkommer als tussendoortje.


Dit keer heb ik twee verschillende pompoenspreads variaties gemaakt. Ik kon namelijk niet kiezen tijdens het testen... Allebei vind ik ze echt super lekker! De ene keer heb ik meer zin in wat zoetigs, de andere keer weer in iets pittigs. Wellicht heb jij dat ook en kan je op deze manier heel makkelijk 2 varianten maken. Mocht je liever voor 1 smaak gaan dan kan dat uiteraard ook. Je hoeft dan alleen de hoeveelheid qua ingrediënten te verdubbelen.


Pompoenspread


Ingredienten voor de basis:

- 400 gram pompoen in blokjes gesneden

- zout


Zo maak je het:

Kook de pompoenen in water met wat zout voor ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn. Giet de pompoenen af.

Leg de pompoenstukjes in een schaal en prak ze met een vork tot een puree. Verdeel de hoeveelheid in 2 porties als je beiden smaken wilt maken. Ga dan verder met de volgende stappen.


Kruidige pompoenspread Ras el Hanout

Voeg de volgende ingrediënten toe aan de puree en mix goed door elkaar:

  • 1 theelepel kokosyoghurt

  • 1 theelepel ras el hanout

  • 1 teen geperste knoflook ( afhankelijk van hoe groot de knoflook is, anders is een halve ook goed)

  • 1 theelepel tahin

  • Peper en zout


Zoetige pompoenspread

Voeg de volgende ingredienten toe aan de andere helft van de puree en mix goed door elkaar:


  • 1 eetlepel kokosyoghurt

  • 1 theelepel ahornsiroop ( of honing)

  • ½ theelepel kaneel

  • ½ theelepel paprikapoeder

  • ½ theelepel gemberpoeder

Geniet er van!