Kruidige & zoetige pompoenspreads

Bijgewerkt: 15 dec 2019

Heerlijk, het is weer pompoenentijd! Ik ben er gek op :). En velen van jullie waarschijnlijk ook. Heerlijk om soep mee te maken, lekker in stoofgerechten of gegrild uit de oven. Je kan er echt van alles mee!


Omdat ik groentespreads een makkelijke en lekkere manier vind om extra groenten te eten wilde ik deze ook graag een keer maken met pompoen. Spreads zijn heerlijk op je boterham of cracker maar kan ook lekker zijn bij je groenten of salades. Of om in te dippen met een stukje komkommer als tussendoortje.


Dit keer heb ik twee verschillende pompoenspreads variaties gemaakt. Ik kon namelijk niet kiezen tijdens het testen... Allebei vind ik ze echt super lekker! De ene keer heb ik meer zin in wat zoetigs, de andere keer weer in iets pittigs. Wellicht heb jij dat ook en kan je op deze manier heel makkelijk 2 varianten maken. Mocht je liever voor 1 smaak gaan dan kan dat uiteraard ook. Je hoeft dan alleen de hoeveelheid qua ingrediënten te verdubbelen.


Pompoenspread


Ingredienten voor de basis:

- 400 gram pompoen in blokjes gesneden

- zout


Zo maak je het: