Kokosballetjes

Ik ben gek op kokos! En chocola :). Dus ik stopte onder andere deze twee ingrediënten in de kokosballetjes. Ideaal voor een gezond tussendoortje. Je hebt ze binnen 15 minuten gemaakt en je kan hier de hele week mee voorruit. Ze zitten vol met natuurlijke ingrediënten. Iets wat helaas lastig te vinden is in de supermarkt dus ik maak het graag zelf. Ze zitten vol met vezels, gezonde vetten en alleen maar natuurlijke suikers!





Benodigdheden voor ongeveer 12 balletjes:

200 gram ontpitte (medjoul) dadels

100 gram gedroogde vijgen

100 gram geraspte kokos

100 gram (extra vierge, niet de ontgeurde) kokosolie

1 eetlepel cacaopoeder

1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes





Zo maak je het:


  1. Smelt de kokosolie in een kleine pan.

  2. Meng alle ingrediënten bij elkaar behalve de sesamzaadjes en houd ongeveer 2 eetlepels kokosrasp apart. Pureer met een staafmixer of keukenmachine totdat alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd.

  3. Voeg als laatst de sesamzaadjes toe prak deze met een vork door het mengsel.

  4. Maak met je handen kleine balletjes en rol deze door de overige kokosrasp.

  5. Leg alle gedraaide kokosballetjes op een bord en laat dit minimaal 30 minuten in de koelkast staan.

  6. Je kunt ze in een afgesloten bakje een paar dagen bewaren.


Geniet er van!