top of page

Geroosterde wortelen

Bijgewerkt op: 8 jun. 2020

Wortelen... Zo onwijs lekker! Vaak gebruik ik ze alleen maar door bepaalde gerechten. Bijvoorbeeld door de soep, in wokgerechten, pasta’s etc. Jammer eigenlijk want ze hebben zo’n lekkere & zoete smaak. Tijd dus voor een recept met alleen...wortelen!






Ik heb de wortelen geroosterd in de oven met lekkere kruiden. En ohh dit is zo heerlijk! Dit wil je gewoon proeven. De combinatie van de smaken, zoet, kruidig en pittig maakt dit echt een heerlijk bijgerecht. De dressing is gemaakt van sesamzaden en daardoor lekker vol van smaak. Ook erg lekker trouwens door bijvoorbeeld salades!


Wat heb je nodig ( voor 2 personen):


  • 4 wortelen

  • ras el hanout kruiden (1/2 - 1 theelepel)

  • olijfolie

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaden

  • scheutje olijfolie

  • scheutje plantaardige melk ( bv amandel- of havermelk)

  • 1 klein fijngesneden knoflookteentje

  • 1 (kleine) theelepel honing


Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Halveer de wortelen in de lengte.

  3. Verspreid de gehalveerde wortelen op een bakplaat met bakpapier.

  4. Strooi de ras el hanout kruiden over de wortelen en besprenkel met olijfolie.

  5. Rooster de wortelen ongeveer 20 minuten in de oven.

  6. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten te mixen tot een gladde dressing.

  7. Leg de wortelen op een bord en garneer met de dressing.


bottom of page