top of page

Bietenspread

  • Foto van schrijver: Kim
    Kim
  • 17 jan 2020
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 27 jan 2020

Ik hou echt van groentespreads! Ze zijn vaak voedzaam en het is zo makkelijk te maken. En daarnaast een lekkere manier om weer extra groenten te eten.


Dit keer maakte ik er een met bietjes, een heerlijke wintergroente die een beetje zoet van smaak is. Ideaal bijvoorbeeld voor op een boterham of cracker. Maar ook erg lekker om rauwkost in te dippen. Wat ik zelf erg lekker vind is om er een wrap mee te vullen. Voeg er nog wat sla en avocado aan toe en je hebt een super lekkere lunch. Je kan hier echt van alles mee! En dit is ook weer lekker makkelijk en snel gemaakt.




Ingrediƫnten voor de bietenspread


Ā· 125 gram gekookte biet, geraspt of in stukjes gesneden

Ā· 50 gram pijnboompitten

Ā· 3 el kokosyoghurt

Ā· 1 el havermout

Ā· zout en peper

Ā· 1 tl kaneel

Ā· 1 tl azijn

(Optioneel kun je er een klein teentje knoflook aan toevoegen.)



Zo maak je het:


Rooster de pijnboompitten op een laag vuurtje in een pan totdat ze lichtbruin zijn.

Doe alle ingrediƫnten bij elkaar in een blender of pureer met een staafmixer tot een glad geheel.


Bewaar de spread in een afgesloten bakje. Je kunt dit ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

Comments


©2024 by VeggieBekkie  

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page