Bananenbrood

Ik hou van simpele en makkelijke recepten. Bananenbrood is er daar één van. En ja, dan is zo'n heerlijke stukje bananenbrood toch wel lekker om altijd in huis te hebben! Het is een ideaal tussendoortje om af en toe eens te nemen. Meestal bewaar ik minimaal de helft in plakjes in de vriezer om er voor te zorgen dat ik altijd wel iets in huis heb als ik zin heb in iets lekkers.


Er bestaan inmiddels al ontzettend veel varianten op dit populaire recept maar zoals met veel recepten maak ik hem graag 'eigen' :). En deze deel ik graag met jullie! Als je van kokos houdt en cacao dan kan ik je dit recept zeker aanraden!


Dit heb je nodig:

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 4 ontpitte medjouldadels

  • 2 tl bakpoeder

  • 100 gr amandelmeel

  • 50 gr rijstmeel

  • 4 eetlepels kokosrasp

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • snufje zout

  • cakevorm


Zo maak je het!


Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de bananen samen met de dadels glad in een foodprocessor of met een staafmixer in een kom.


Voeg vervolgens de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.


Voeg de amandelmeel, rijstmeel, bakpoeder, cacao en een snufje zou toe en mix alles goed door elkaar (met een garde). Als alles goed gemixt is voeg je als laatst de kokosrasp door het beslag.


Leg een vel bakpapier in een cakevorm (of vet je cakevorm in) en giet het beslag in de vorm. Bak de bananencake in ongeveer 45 minuten af in de oven.


Geniet er van!