Appelcake met kaneel



Hou je ook zo van de heerlijke geur van gebakken appeltjes en kaneel door heel je huis? Met deze heerlijke appelcake is dat zo geregeld. Je ideale tussendoortje in de herfst!



Wat heb je nodig:


Droge ingrediënten

100 gr speltbloem

100 gr amandelmeel

1 tl bakpoeder

1 tl vanille poeder

1 eetlepel kaneel

1 tl gember poeder (optioneel)

2 el kokossuiker

Snufje zout


Overige ingrediënten

1 geraspte appel

100 gram appelmoes

3 eieren

50 gram extra vierge kokosvet (gesmolten)



Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Vet een cakevorm in of gebruik een vel bakpapier en leg deze in de cakevorm.

  3. Begin met het mixen van alle droge ingrediënten in een kom.

  4. Mix in een aparte kom met een garde de eieren, appelmoes en geraspte appel door elkaar.

  5. Voeg vervolgens de droge ingrediënten aan het ei/appelmengsel toe en mix met een garde goed door elkaar.

  6. Schenk het mengsel in de cakevorm en plaats deze in de oven en bak zo’n 40-45 minuten tot dat het gaar is.

  7. Haal de cake uit de vorm. Dan het lastigste van alles....nog heel even af laten koelen!


Geniet er van!


Tip! Bewaar wat plakjes in de vriezer. Wel eerst goed af laten koelen.