Een ideaal gezond & lekker ontbijtje om voor meerdere dagen te maken!
Afgelopen tijd heb ik regelmatig dit ontbijtje gemaakt en ik ben er helemaal fan van! Een heerlijk warm ontbijtje in de ochtend en je kunt dit voor meerdere dagen maken. Ideaal! Ook koud is het trouwens erg lekker. Je kunt dit ontbijt in de avond grotendeels klaar maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak de crumble in de ochtend terwijl je staat te douchen :). Het is ook erg lekker met een klein beetje kokosyoghurt.
Wat heb je nodig (voor 3-4 porties) :
2 bio appels
150 gram (wilde) blauwe bosbessen (diepvries)
125 gram havermout
50 gram amandelmeel + 1 el
50 gram roomboter
1 tl kaneel
1/2 tl kardemom
optioneel snufje vanillepoeder
2 el pompoenpitten
2 el zonnebloempitten
handjevol noten naar keuze bv walnoten of pecannoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal de roomboter uit de koelkast en snijd in kleine blokjes.
Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
Meng de gesneden appel met de blauwe bessen en 1 el amandelmeel in een ovenschaal. Mix goed door elkaar en verspreid het fruit over de hele bodem.
Als je grove havermout gebruikt maal deze dan even heel kort in een blender (het hoeft geen meel te worden).
Mix in een grote kom de amandelmeel met de haver, kaneel, kardemom, de pompoen- en zonnebloempitten. Kneed vervolgens met je handen de roomboter door het deeg tot een kruimelige deeg.
Verdeel het deeg over de appels & bessen.
Bak +/- 25-30 min in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 10 minuten de noten toe.
Als je de crumble in de avond klaar maakt dan kun je stap 8 overslaan en dit de volgende ochtend doen!
Comments