top of page

Snelle & makkelijke pasta met broccoli

Bijgewerkt op: 15 dec. 2019

Een snelle, gezonde maaltijd maken zie ik als een leuke uitdaging! Deze groene pasta met één van mijn favoriete groente broccoli ,zet je in een mum van tijd op tafel.


Ik ben zelf zo gek op broccoli omdat ik de smaak gewoon erg lekker vind. Ik stop het in heel veel gerechten, soep, pasta's , curry's en bijvoorbeeld ook door de heerlijke groente muffins!

Naast dat ik het lekker vind, motiveert het mij vooral om dit regelmatig te eten omdat het een super gezonde groente is. Het bevat veel vitamine en mineralen en het helpt het lichaam ontgiften!




Ingredienten (voor 2 personen):


  • 150 gram rijstpasta

  • +/- 300 gram broccoli

  • 150 gram tuinerwten

  • 1 klein knoflook teentje

  • 1 avocado

  • 75 gram rucola

  • scheut plantaardige melk (optioneel)

  • 1 theelepel appelciderazijn

  • handje pijnboompitten

  • flinke bos verse basilicum

  • olijfolie

  • peper & zout


Bereidingswijze

Kook de pasta gaar volgens de verpakking.


Stoom of kook ondertussen de broccoli beetgaar (zelf doe ik dit maximaal 10 minuten). Doe de laatste paar minuten de tuinerwten er bij.


Maak in de tussentijd de avocado saus. Voeg de avocado, knoflook, flinke scheut olijfolie, appelciderazijn en de basilicum in een blender. Mix het tot een gladde saus. Om het wat dunner te maken kan je eventueel wat plantaardige melk toevoegen. Hierdoor wordt de saus iets romiger. Maak op smaak met peper en zout.


Rooster de pijnboompitten.


Meng als laatst de groenten met de pasta en voeg de rucola toe. Je kunt de saus er overheen gieten of je mengt alles door de pasta en de groenten. Als garnering strooi je de de geroosterde pijnboompitten over de pasta!


Optioneel:

Voor een extra hartige smaak kan je wat edelgistvlokken (vegan kaasvervanger) over de pasta strooien.


bottom of page