top of page

Frittata van spruitjes en pompoen

Dit is voor mij echt een favoriet voor de lunch en maak dit dus regelmatig. Je krijgt meteen genoeg groenten binnen en door de eieren ben je ook goed verzadigd. Sinds kort heb ik vadouvan kruiden ontdekt en ik ben fan! Je kunt hier echt heerlijke, verwarmende gerechten mee maken. Pittig en zoetig tegelijkertijd, ideaal voor bij de bittere spruitjes!





Ingrediënten voor 2 personen:

1 rode ui gesneden in halve ringen

200 gram gesneden pompoen blokjes

200 gram gehalveerde spruitjes

4 eieren

1 el Vadouvan kruiden

Olijfolie

1 tl sesamzaden


Zo maak je uit:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Verspreid de gesneden groenten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en strooi de kruiden over de groenten. Mix de groenten dan goed door elkaar.

  3. Rooster de groenten in de oven voor 20-25 minuten.

  4. Kluts de eieren in een schaaltje. Naar behoefte kun je nog wat zout toevoegen.

  5. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de geroosterde groenten toe.

  6. Verdeel de geklutste eieren over de groenten. Bak ongeveer 10 minuten met een deksel op de pan totdat de eieren gaar zijn. Strooi als laatst de sesamzaadjes over de fritatta.




bottom of page