Pompoen Havermout ontbijt

Bijgewerkt: 15 dec 2019

Een heerlijk warm ontbijtje tijdens de koude winterdagen! Een kom havermoutpap is altijd al lekker snel klaar maar laat je eens verrassen door te variëren met groenten. In dit recept vind je havermout met pompoen. En met de kruiden zoals kaneel en speculaaskruiden maak je het gerecht verwarmend en winters. Door pompoen toe te voegen aan je ontbijt heb je meteen al de nodige vitamine, mineralen en vezels binnen.


Voor 2 personen:

  • 300 gr pompoen, gekookt en in blokjes

  • 150 ml kokosmelk

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

  • +/- 100 gram havervlokken

  • 1 tl honing of ahornsiroop


Bereiding

1. Zet de avond van te voren de havervlokken onder water, zodat de vlokken zacht worden.

2. Kook de pompoenblokjes in +/- 15 minuten gaar. *

2. Verwarm de kokosmelk met de pompoenblokjes en maak er met een pureestamper of staafmixer een romige puree van. Laat goed warm worden.

3. Voeg de havervlokken toe met de kaneel en speculaaskruiden.

Lekker met gehakte noten (hazelnoten, walnoten) en geraspte kokos.


Tip * Voor de pompoenblokjes is het makkelijkste om in één keer een grote hoeveelheid te maken en deze in te vriezen. Snijd een pompoen in blokjes, kook of stoom ze gaar. Laat de blokjes afkoelen en vries ze in porties in. Haal de avond voordat je dit recept wilt maken, een portie uit de vriezer en leg het in de koelkast.