Makkelijke salade van raapstelen

Bijgewerkt: 15 dec 2019



Hoe je een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel zet? Door bijvoorbeeld deze heerlijke, simpele salade van raapstelen te maken!


April is echt de maand van de raapstelen. Daarom ter inspiratie nog een recept met deze heerlijke frisse voorjaarsgroente. Raapstelen zijn al lekker in een eenvoudige salade. Met alleen wat olijfolie en azijn erdoor heb je al een heerlijke frisse salade als bijgerecht. Met het toevoegen van zoete aardappel, geroosterde zaden en feta maak je een meer vullende salade. Een makkelijke, gezonde én lekkere maaltijdsalade!


Raapstelen bevatten, net als spinazie en rucola naast zwavel, ook chlorofyl. Chlorofyl bevat magnesium en is daarnaast in staat allerlei toxische stoffen die zich in het lichaam bevinden aan zich te binden en uit te scheiden. Een goede gezonde reden om vaker bladgroenten zoals raapstelen op tafel te zetten. Met deze lekkere en kleurrijke salade van raapstelen en zoete aardappel gaat dat zeker lukken!


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 bos raapstelen

  • 2 el olijfolie + wat olie om in te bakken

  • 1 tl appelazijn

  • 1 lente-ui