top of page

Makkelijke salade van raapstelen

Bijgewerkt op: 15 dec. 2019Hoe je een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel zet? Door bijvoorbeeld deze heerlijke, simpele salade van raapstelen te maken!


April is echt de maand van de raapstelen. Daarom ter inspiratie nog een recept met deze heerlijke frisse voorjaarsgroente. Raapstelen zijn al lekker in een eenvoudige salade. Met alleen wat olijfolie en azijn erdoor heb je al een heerlijke frisse salade als bijgerecht. Met het toevoegen van zoete aardappel, geroosterde zaden en feta maak je een meer vullende salade. Een makkelijke, gezonde én lekkere maaltijdsalade!


Raapstelen bevatten, net als spinazie en rucola naast zwavel, ook chlorofyl. Chlorofyl bevat magnesium en is daarnaast in staat allerlei toxische stoffen die zich in het lichaam bevinden aan zich te binden en uit te scheiden. Een goede gezonde reden om vaker bladgroenten zoals raapstelen op tafel te zetten. Met deze lekkere en kleurrijke salade van raapstelen en zoete aardappel gaat dat zeker lukken!


Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 bos raapstelen

 • 2 el olijfolie + wat olie om in te bakken

 • 1 tl appelazijn

 • 1 lente-ui

 • 100 gram zaden- en pittenmix (naar smaak een mix van pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaad).

 • (geiten)feta

 • eventueel wat verse peterselie

Bereidingswijze

 1. Schil de zoete aardappels, snijd deze in blokjes en stoom de zoete aardappels in zo'n 10 minuten gaar.

 2. Rooster ondertussen de zaden en pitten in een koekenpan op een lage stand.

 3. Verwijder de worteltjes van de raapstelen, maak de raapstelen schoon en scheur of snijd ze eventueel in kleinere stukjes.

 4. Snijd de lente-ui in fijne reepjes en voeg deze samen met de azijn en olijfolie toe aan de raapstelen. Meng goed door elkaar.

 5. Bak de blokjes zoete aardappel nog even op als ze gaar zijn, bestrooi met zout & peper en meng ze door de raapstelen.

 6. Verdeel de salade over twee borden. Strooi de pittenmix erover en verbrokkel de feta erboven.Tip: Wil je meer een zomerse salade? Vervang de raapstelen dan door bijvoorbeeld spinazie!

Comments


bottom of page