Heerlijke risotto met Koolrabi

Bijgewerkt: 15 dec 2019

Koolrabi, een typische seizoensgroente uit het voorjaar en de vroege zomer. Koolrabi is een zogenaamde ‘stengelknol’, lichtgroen van kleur en met lange stengels en bladeren. De groente is makkelijk klaar te maken en zit vol goede voedingsstoffen. Zo is het een goede bron van voedingsvezels, de mineralen magnesium, calcium en kalium en vitamine C. Toch is het niet voor iedereen een bekende groente om mee te koken. Naast dat ik het zelf erg lekker vind, nog een reden om eens een recept met koolrabi te maken!




INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 2 – 3 koolrabi’s

  • 2 flinke handen spinazie

  • 200 gr boekweit of zilvervliesrijst

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 2 el. rijst- of haverroom

  • Half bouillonblokje of bouillonpoeder

  • 1 tl. tijm en 1 tl. rozemarijn.

  • Optioneel: Edelgistvlokken of wat geraspte parmezaanse of oude kaas


BEREIDINGSWIJZE