Groene lentesoep met raapstelen en verse tuinkruiden

Bijgewerkt: 15 dec 2019

Word jij ook zo blij als het weer lente is? En met de komst van de lente verschijnen ook weer de eerste echte lentegroentes. Heerlijk! Afgelopen week heb ik mij laten inspireren door raapstelen. Echt een typische lentegroente voor deze periode. Samen met mijn collega Marjolein van Munt & Marjolein probeerde ik verschillende recepten uit. En natuurlijk ga ik die de komende maand met jullie ga delen!




Groene lentesoep met raapstelen

De raapstelen inspireerde ons allereerst tot het maken van een lekkere groene lentesoep van raapstelen met tuinerwten en courgette. En hij is super makkelijk en snel gemaakt! Daar hou ik van :) Tuinerwten zijn altijd handig om in de vriezer te hebben. Bijvoorbeeld voor het maken van een snelle groentespread, of voor in een soep. De tuinerwten maken de soep steviger en deze ´verse´ peulvruchten zijn ook een mooie bron van eiwitten. Je kan je maaltijd nog completer maken door er nog iets bij te eten met een graan. Bijvoorbeeld een eenvoudige salade van een restje gekookte granen van de vorige avond, of een lekkere (zuurdesem) boterham.


Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1/2 courgette