Dit is een lekker & snel ontbijtje vol met groenten! De bietjes gecombineerd met de zoete smaak van de dadels en kokos zorgt voor een lekkere energieke boost van de dag maar kan ook als een lekker tussendoortje.
Ingrediënten voor 1 persoon:
1 gekookte biet
100 ml Havermelk
3-4 eetlepels muesli (glutenvrij)
1 medjoul dadel
Kokosrasp
Kaneel
Zo maak je het:
Snijd de biet en dadel in stukjes en stop deze in de blender.
Voeg de havermelk, 2 volle eetlepels muesli, de dadel en een snufje kaneel toe en blender dit tot een gladde massa.
Als je hem wat dikker wilt kan je nog wat extra muesli toevoegen.
Schenk in een kom. Strooi nog 1 eetlepel muesli en wat kokosrasp over de smoothie bowl.
Tip: Ik gebruik zelf glutenvrije muesli van Zonnatura met appeltjes en kaneel, smaakt erg lekker bij de bietjes!
Als je hem wat vullender wilt maken kun je ook wat noten toevoegen of kies voor een muesli met noten en/of zaden.
Comments